zielenie ogórków, jarmużu, naci marchewki, kapusty, oranże marchewki, fioletowe brązy sałaty dębolistnej, pojemniki z warzywami ustawione na trawie, w tle ściana z desek
© foto Anna Cerzniewska

Lipiec nadal zielony, ale dopiero rozpoczął się drugi miesiąc pysznego sezonu. Nieśmiało dołączają inne kolory: purpura reprezentowana przez buraczki i botwinkowe łodyżki, oranże marchewki, żółta i różowa rzepa, ale zieleń nadal w przewadze.

zielona kapusta i fioletowa sałata dębolistna w opakowaniach na tle desek ściany
© foto Anna Cerzniewska
Author: Agnieszka
Zdeklarowany eco freak (eco freaczka?), co przekłada się na wszelkiego autoramentu pomysły less waste w kuchni. Najchętniej wegetarianka. Zwolenniczka przygotowania obiadu w pół godziny, prostych składów, sezonowych surowców i domowego przetwórstwa. Cukierniczo rustykalizująca ;). Stale zainteresowana poszukiwaniem nowych ostrych i kwaśnych potraw oraz przypraw.